Tatakii er en asiatisk restaurant inspirert av den japanske Izakaya-tradisjonen, som i korte trekk er japanske sake-barer som serverer småretter, ofte rå og lettgrillet fisk eller kjøtt i små biter med smakfullt tilbehør – også sushi og sashimi. Ergo er maten skreddersydd for en bar, så det er ingen nedtur å bli plassert i den store baren skulle restauranten være full og du ikke har bestilt bord på forhånd, mener Dagsavisens ”Byløver”.
Les artikkelen fra Dagsavisen her >
Kvalifiserer Tatakii til beste asiatiske restaurant i Oslo?
Dagsavisen beskriver denne asiatiske restauranten som lite påtatt og jålete og at prisnivået ikke er avskrekkende til tross for at restauranten oppfattes som eksklusiv. Med andre ord følger ikke Tatakii sine ”storesøsken” Nodee, Dinner og Südøst i prisnivå, men leverer ikke noe dårligere produkt av den grunn.
”Vi snakker om restaurantdrift på et høyt kvalitetsnivå med asiatisk kokekunst som premiss, og med en vinmenyen litt som hos Dinner, der du kan drikke godt og rimelig, eller skamløst dyrt.” – Sitat -
Asiatisk restaurant i Oslo med nye impulser
Tatakiis kjøkken er inspirert av andre verdenskjøkken, henter mye smaker fra Korea og Kina og gjenspeiler et helt kontinent. Spesielt for konseptet er sammensatte Eat me-menyer, som Dagsavisen fikk erfare. Byløvene beskriver rettene som ”Japansk tapas” og henviser til måltidet som himmelsk, rent, friskt og spennende og at de faste menyene fremstår som morsomme, med mye mat.
På Tatakiis meny finner du varianter av sushi, sashimi og asiatisk crossover, som kan nytes i restauranten og som take-away i Oslo.
Oslo restaurant i vest med økende popularitet
Det kan lønne seg å bestille bord på gode kvelder, men til tross for fulle lokaler, finner Byløvene restaurantens atmosfære lavmælt og klientellet variert med både yngre og godt voksne gjester og familier. De mente da at det var liten tvil om at restauranten kom til å bli populær, og det hadde de rett i.
”Servitøren er blid som en lerke og tilstedeværende selv med fullt lokale.” -Sitat -
Gjenkjennbare restaurantlokaler
Lokalene fremstår ikke så ulikt slik de var da Nodee huset dem, med tunge møbler, gull, brunt og svart. Men arvtakeren til Nodee fremstår som en formsikker restaurant som leverer i alle ledd, står det å lese i Dagsavisens anmeldelse.
Kilde:
http://www.dagsavisen.no/oslo/nydelig-asiatisk-nykommer-1.912865